Ką valgyti

207Siculiana yra puiki vieta Viduržemio jūros virtuvės mylėtojams. Čia rasite daug picerijų ir restoranų, kurie siūlo tipiškus sicilietiškus patiekalus ir puikius vynus už gerą kainą. Daug žuvies, o taip pat ir tradicinių vietinių patiekalų iš mėsos, daržovių ir sūrio.
Tarp tipiškų vietovės gaminių tikrai rasite gardžių picų, kurios paruošiamos skirtingais įmantriais būdais: „karbonara“ (su kiaušiniu ir šonine), klasikinė „Keturių sezonų“, „marinara“ (su jūros gėrybėmis) ir netgi pica su „nutella“. Kai kuriose vietose, didesnei kompanijai galima užsakyti taip vadinamą „giropizza“ (picos sukimas): sumokate iki 10 eurų už kiekvieną asmenį ir jums neš visas picų rūšis, kol patys nepasakysite, kada gana. Taip pat gausu barų, ledainių ir konditerijos parduotuvių, kurių negalite aplenkti neparagavę saldumynų. Tarp pagrindinių sicilietiškos konditerijos sudedamųjų dalių tikrai rasite Ricottą (varškės tipas), pistacijas, migdolus ir citrusinius vaisius (ypač citrinas).

„Cannoli“ –  turbūt labiausiai žinomas sicilietiškas saldumynas, eksportuojamas į visą pasaulį.

Su kreminės rikotos įdaru ir susicukravusiais vaisias, uždengtais traškia tešla – „cannoli“, kuriam negalėsite atsispirti. Pats geriausias tortas vadinasi „Cassata“. Jis taip pat yra paruoštas iš rikotos sūrio, į kurį dar dedami skirtingi sluoksniai biskvito, viskas padengiama marcipanu ir glaistu, papuošiama susicukravusiais vaisiais. Jei visgi norite išlikti neapsunkę, gaivi citrinų „granita“ (sušaldyti trinti ledukai su sultimis) puikiai tiks, o jei esate truputį išalkę, paprašykite pridėti „krosantą“ (ragelį). Čia gausu kepyklėlių, kepančių duoną, sausainius ir daug kitų gardumynų kiekvieną rytą.